Tillbehör

Tilluftsventiler

Tilluftsventiler

För att möjliggöra en effektiv ventilation inomhus rekommenderar vi tilluftsventiler från företaget Aereco (fuktstyrd ventilation) som garanterar en korrekt ventilering vid tätt stängda fönster.

Fördelar med användning av tilluftsventiler

 • Modern, naturlig och hälsovänlig ventilation
 • Effektiv energibesparing
 • Värmekomfort inne i huset – dragfri miljö (vilket inte är fallet vid gläntade fönster)
 • Möjlighet att justera luftströmmen beroende på väderförhållanden samt användarens behov
 • Lägre fuktighet vilket innebär minskad risk för utveckling av mögel och svamp inomhus
 • Trygghet – en lugn sömn vid stängda fönster i lämplig temperatur
 • Användningskomfort
 • Breda användningsmöjligheter (fönster i PVC, trä och aluminium)

Spröjsar

Spröjsar gör att fönster ser smakfullt och unikt ut.

Man kan välja bland:

 • mellanglasspröjs – som utgör en del av glaspaketet, de är monterade varaktigt mellan glasen inne i isolerrutan. De kan bekläs med ett träimiterande skikt eller lackeras med en valfri färg enligt RAL. Det är möjligt att använda två olika färger – en färg syns då utifrån och en annan inifrån.
 • Pålimmad spröjs i PVC – dessa spröjsar limmas på glasrutan så att de imiterar separata glaspaket med aluminiumram inne i glaspaketet som delar in glasrutan enligt det PVC-elementets mönster.

Vienna spröjs avsedd för träfönster, imiterar separera glaspaket med aluminiumram inne i glaspaketet. Ramen delar in glasrutan enligt träelementets mönster.

Glasrutor. Dekorativa glas

Varje fönster är i standardutförande försett med en förseglad glasruta med en kammare – ett glaspaket tillverkat av glas från företaget GUARDIAN.
Företaget erbjuder ett brett glassortiment:
floatglas,
termofloatglas,
färg-floatglas,
multifloatglas (säkert, härdat, skottsäkert, brottsäkert),
mattfloatglas (förebygger reflexer),
ornamentglas.

Ett normalt glaspaket består av en glasruta av typen float med tjockleken 4 mm, en distansram med bredden 16 mm samt ett mjukbelagt glas av typen termofloat med tjockleken 16 mm. Utrymmet mellan glasen är fyllt med argongas för att erhålla en lämplig värmegenomgångskoefficient.

Ett normalt glaspaket har en ökad värmeisoleringsförmåga med värmegenomgångskoefficienten U=1,0 enligt standarden EN-674.

Dessutom är det möjligt att välja andra glaspaket enligt kundens individuella behov och som ger ett ännu bättre skydd mot inbrott, buller eller starkt solljus. Alla våra förseglade rutor är certifierade vilket gör att de kan märkas med säkerhetsbeteckningen B. De har även testats avseende värmegenomgångsförmåga och har deras värmegenomgångskoefficienter finns dokumenterad i intyg.

Rullgardiner

Val av rullgardiner och persienner beror i stor utsträckning på typen av rum där de ska monteras. Å ena sidan ska man ta hänsyn till ljusnivån och å den andra – till den funktion som respektive utrymme fyller. I vardagsrum är det mest passande med transparenta material som inte gör rummet mörkare men samtidigt skyddar det mot insyn utifrån. För sovrum eller babyrum är det däremot bäst att välja modeller tillverkade av mörkläggande tyg, där en sida oftast är gummibelagd. Med sådana rullgardiner kan en sömntuta sova lugnt och länge.

När det gäller utvändiga rullgardiner utgör de, tack vare sin funktionalitet, en integrerad del i den moderna byggtekniken. De utgör ett perfekt skydd mot sol, vind, regn, snö och andra yttre faktorer. De bidrar till under vintern till energibesparing genom en effektiv värmeisolering av rummet och motverkar sommartid ett allt för starkt ljus i rummen. Utvändiga rullgardiner ökar även ljudisoleringen och sänker bullernivån i rummen.

Fönsterbleck
FÖNSTERBLECK I STÅL
varaktig och stabil formbeständiga – polyesterlack skyddar mot korrosion, temperatur och ljusstor hårdhet och beständighet mot repor och kemikalierestetiska – jämn ytaenkla att rengörafönsterblecken är bestrukna (efter att först ha förzinkats) med flera polyesterskikt vilket ger dem en livslängd på flera tiotal år utan behov av målningalla fönsterbleck är belagda med en polyetylenfolie som skyddar lackytan mot skador som kan inträffa under monteringstandardfärger: vit RAL 9010 samt brun RAL 8017
FÖNSTERBLECK I ALUMINIUM PULVERMÅLAD
varaktig och stabil formbeständiga – polyesterlack skyddar mot korrosion, temperatur och ljusstor hårdhet och beständighet mot repor och kemikalierestetiska – jämn ytaenkla att rengöraalla fönsterbleck är belagda med en polyetylenfolie som skyddar lackytan mot skador som kan inträffa under montering
FÖNSTERBLECK I ALUMINIUM „SOFTLINE”
standardfärger: vit RAL 9010 samt brun RAL 8017fönsterblecken är tillverkade med en metallurgisk metod för dragning av smält aluminium från konstruktionslegeringar som uppfyller även de tuffaste kvalitetsstandardervaraktiga, beständiga mot skadorytan flagnar och spricker inte, inget behov av underhålltack vare sin tjocklek på ca. 2mm är de väldigt styvasäljs inklusive ändbeslag och monteringsclipsytskiktets perfekta utförande garanterar lackfärgens varaktighet under många åralla fönsterbleck är belagda med en polyetylenfolie som skyddar lackytan mot skador som kan inträffa under montering
FÖNSTERBLECK I STÅL „DECORATIVO”
fönsterblecken är bestrukna med en dekorativ lack beständig mot påverkan från yttre förhållandenfärgerna passar perfekt till fönsterprofiler i PVCenkla att rengöraalla fönsterbleck är belagda med en polyetylenfolie som skyddar lackytan mot skador som kan inträffa under montering
Fönsterbräden
AGGLOMARMOR 
består av utvalda marmorbitar sammanfogade med speciella epoxiplasterabsorberar omgivningstemperaturenär väldigt hållbara och tack vare den släta ytan är de enkla att rengörabeständiga mot UV-strålning och fuktde suger inte upp fukt vilket förebygger fläckarbrottsäkra och beständiga mot nötningnaturlig kompositsten gör att dessa fönsterbräden perfekt imiterar stenfönsterbräden.
MARMOR
naturlig sten, uppstår under processen för omvandling av karbonatsten (kalksten, dolomiter) som består av främst kalkspatkornuppskattas som inredningsmaterial på grund av sin sköna ”teckning”kännetecknas av en unik skönhet och varaktighetnaturliga mönster är en egenskap som gjort marmor till en stilbärare inom inredningskonstenfönsterbrädets yta är polerat vilket gör att den får ett effektfullt utseende (fönsterbrädet bevarar sitt glans under en lång tid)
PVC 
kärnan är tillverkad av en varaktig PVC som inte gulnar till följd av UV-strålning.PVC-faner gör att fönsterbrädet är enkelt att hålla ren.fönsterbrädenas färger passar perfekt till fönsterprofiler (gyllene ek, mahogny mm.)kammarstrukturen gör konstruktionen styvi likhet med andra plastprodukter är de fuktbeständiga
TÄCKBRICKA FÖR RENOVERING
avsedd för renovering av gamla fönsterbräden – monteras på befintliga fönsterbräden av terrazzomöjligt att montera på fönsterbräden med tjocklek upp till 5cmtäckbrickan är belagd med en jämn folie, längd 6mPVC-faner gör att fönsterbrädet är lätt att rengörafärgerna passar perfekt till fönsterprofiler (gyllene ek, mahogny mm.)i likhet med andra plastprodukter är de fuktbeständiga
MDF
fönsterbräden tillverkade av MDF-skiva bestrukna med en akryllack av hög kvalitet eller naturlig ek- eller mahognyfanersamspelar perfekt med traditionella och moderna ytbehandlingsmaterialtack vare skivans släta yta är den enkel att rengöra, och möjligheten till färganpassning till moderna fönster i trä och PVC gör att man kan skapa en smakfull och harmonisk inredningfönsterbrädena finns tillgängliga i två tjocklekar, 22 och 28 mm, samt i basfärger med matt- eller glanslack.
TRÄ
fönsterbräden tillverkade av limmad furu, bok-, mahogny- eller ekträderas främsta fördel är att de inte blir skeva och att de är mindre känsliga för fukt och vattenfönsterbrädena är belagda med träfaner samt ytbehandlade med lack eller specialfärgde samspelar perfekt med traditionella och moderna inredningsmaterial
Invändiga rullgardiner

RULLGARDINGER OCH FRIHÄNGANDE PERSIENNER

Rullgardiner av tyg är den enklaste formen av skydd för ett rum mot överflödig solbelysning. De universella hållarna gör det möjligt att montera rullgardinerna i väggen, taket eller direkt i fönsterramen. Rullgardinerna är tillgängliga i diverse slutbehandlingar vilket gör att de kan anpassas till varje interiör.

Frihängande rullgardiner


system ø 19

system ø 25

system ø 32
 • system ø 19 –  enkel mekanism, monteras i fönsterram
 • system ø 25 –  modern design, montering i fönsterram eller vägg
 • system ø 32 – gedigen mekanism, anpassad för rullgardiner med större mått, väggmontering

Kassettrullgardiner


UNI-systemet

BAMAR-system

system ø 32
 • UNI- systemet –  den vanligaste typen av kassettrullgardin, montering i fönsterram
 • BAMAR-systemet – montering i fönsterram, tillgänglig i fjäderversion (för takfönster)
 • DEKOLUX-systemet – system avsett för montering i takfönster (t.ex. VELUX, FAKRO)

Persienner är den populäraste produkten när det gäller skydd mot överflödig belysning. Dess största fördel är möjligheten att ganska exakt justera ljusnivån i ett rum genom att ändra lamellernas lutningsvinkel. Vertikala persienner är ett enkelt och samtidigt elegant skydd som är populära främst bland företag och institutioner. De är tillgängliga i olika utföranden och färger och används därför allt oftare även i moderna bostäder.

Utvändiga rullgardiner

UTVÄNDIGA RULLGARDINER (SCREENS)
System för utvändiga rullgardiner i PVCTäckrullgardiner i PVC är ett system för rullgardiner integrerade med fönster som monteras vid insättning av nya fönster eller vid byte av fönster.

Kompatibiliten som gäller för profilsystemen gäller även för systemet för utvändiga rullgardiner. Det rika utbudet av färger på lådor, gejdrar och lameller samt olika typer av hissmekanism och skyddsfunktioner tillfredställer våra kunders alla behov. Det moderna systemet för utvändiga rullgardiner ger en effektiv värmeisolering i och med att det är möjligt att erhålla värmegenomgångskoefficient upp till k=0,6 W/m2K.

Tack vare användning av packningar samt coextruderade tätningar i borsttätningarna minskas nivån på ljudet som uppstår vid manövrering av rullgardiner.

Vi vill att våra rullgardiner är estetiskt tilltalande och därför kan rullgardinen tillsammans med gejdrar monteras på ett sådant sätt så att varken rullgardin eller gejdrar syns utifrån (rullgardinen är täckt av fasaden, innifrån syns endast en revisionslucka genom vilken eventuella underhålls- och servicearbeten utförs. Det är även möjligt att tillverka rullgardinen med revisionsluckan i lådans nedre del vilket gör att rullgardinen kan bebyggas även innifrån. I detta fall blir rullgardinen nästan osynlig vilket ytterligare förbättrar det estetiska helhetsintrycket och utgör en garanti för högsta kvalitet samt kundens fullständiga tillfredställelse.

Rullgardinen estetiska och eleganta utseende framhävs även av rullgardinens kassett och gejdrar som är tillverkade av vit eller brun PVC eller med Renolit-fanér, och aluminiumlameller fylld med värmeisoleringsskum som finns tillgängligt i färgerna mörkbrun, beige, vit, ljusbrun, grå samt silver.

Vårt företag erbjuder flera lösningar för en bekväm höjning och sänkning av rullgardiner, dvs. manuellt med hjälp av en rem eller en vev, samt automatiskt med fjärrkontroll eller brytare. Du väljer den lösning som passar dig bäst.

Utvändiga rullgardiner i aluminium
Systemet för utvändiga rullgardiner i aluminium har tagits fram för att säkerställa användarens Rullgardinens mantel som tillverkats av aluminiumprofiler fyllda med polyuretanskum är en garanti för ännu bättre värmeisoleringsförmåga. Rullgardiner för fönster kan monteras på befintliga fönster eller under husets byggnadsskede genom att lådan, efter att ha isolerats särskilt för detta syfte, monteras i fönstrets överstycke. trygghet och säkerhet. Det är avsett för användning i befintliga byggnader. Rullgardinen rullas ihop i en aluminiumlåda som finns på en vägg eller i fönsterkarmen. Då utgör lådan en dekorativ detalj, anpassad till byggnadens design.För att tillfredställa våra kunders ökade behov avseende funktionell arkitektonisk design samt moderna och funktionella lösningar erbjuder företaget DRUTEX S.A. ett beprövat system som skapats utifrån de främsta tekniska lösningarna. Rullgardinens väl genomtänkta konstruktion förenas med en elegant och modern låda och en aluminiumgejder med avrundad form. Tack vare den ovanliga formen är det möjligt att ge varje fasad en individuell karaktär.

Liksom för rullgardiner i PCV, erbjuder DRUTEX S.A. även för rullgardiner i aluminium flera lösningar för en enkel och bekväm användning, dvs. manuellt med hjälp av en rem eller en vev, samt automatiskt med fjärrkontroll eller brytare.

Egenskaper

 1. Rullgardinens låda av slagfast PVC tillgänglig i många färger.
 2. Förstärkta stållådor.
 3. Kammarstruktur i lådans delar förbättrar dess stabilitet och isoleringsförmåga.
 4. Rullgardinens lameller är tillverkade av PVC- och aluminiumlister i många färger.
 5. Ändlisten i aluminium med en gummitätning
 6. Lådsystem – snabb åtkomst till rullgardinens mekanism gör att underhåll kan utföras enkelt och snabbt
 7. Anpassningsprofil som möjliggör montering av rullgardinen till varje fönstertyp (fönster i PVC, aluminium eller trä)
 8. Vinkel med självhäftande tejp – tätar skarven mellan fönstret med rullgardinen.
 9. Värmegenomgångskoefficient k=1,1 W/m2K; k=0,6 W/m2k